In English

As Oy Wanhan Raahen Helmi

Lämpimästi tervetuloa Katinhäntään Wanhaan Raaheen! 

Ruutukaava-alueelle puukortteliin valmistuu uniikki neljän erillistalon yhtiö, Asunto Osakeyhtiö Wanhan Raahen Helmi. 

Tällaista tilaisuutta tulee harvoin – uusi talo keskellä vanhaa kaupunkia meren äärellä. Wanhan Raahen Helmi on tunnetun raahelaisen arkkitehdin Mattiveikko Salon käsialaa. Kohteessa on onnistuneesti yhdistetty puukaupungin rakennuskulttuuri sekä tämän päivän toiveet avarasta ja valoisasta kodista. Pihapiiri on viehättävä ja viimeistelty. Jokaisella talolla on oma lasitettu terassi ja pieni piha-alue, jonka lisäksi asukkaita palvelee upea yhteinen oleskelupiha josta löytyy esimerkiksi grillikatos sekä istutuslaatikoita. Yhtiö vastaa monipuolisiin tarpeisiin, sillä asukkaat voivat puuhastella yhteisellä pihalla yhdessä sekä viettää rauhassa vapaa-aikaa oman kodin terassilla ja piha-alueella.

Yhtiöön kuuluu neljä arkkitehtonisesti monimuotoista ja sisätiloiltaan modernia erillistaloa.  Kauppakadun varteen sijoittuvat talot A ja B rakennetaan kadun puolelta vanhan puukaupungin katukuvaan sopiviksi. Sisäpihan puolelta talot ovat moderneja.  Talot C ja D tontin perällä ovat moderneja myös kauttaaltaan. 

Talojen koko on 126-133 m2.  Jokaiseen talossa on mahdollisuus 2-3 makuuhuoneeseen asukkaiden tarpeiden mukaan.  Keittiöt, kodinkoneet ja kiinteät kaapistot ovat laadukkaan saksalaisen Noblessan tuotantoa. Kalusteiden värimaailman on suunniteltu olevan  vaalea, mutta tuleva asukas voi vaikuttaa mm. kaluste- ja pintamateriaalivalintoihin mikäli kaupat on tehty viimeistään huhtikuuhun 2020 mennessä.

Raahen kaupunki

Tervetuloa juuri sopivan kokoiseen Raaheen! Raahe on 370-vuotias rannikkokaupunki Perämeren luoteisrannikolla, noin tunnin ajomatkan päässä Oulusta. Kreivi Pietari Brahe perusti nimeänsä kantavan kaupungin vuonna 1649, mistä muistuttaa kaupungin pitkä ja mielenkiintoinen historia.

Raahe on teollisuuskaupunki, jonka monet tuntevat jo vuodesta 1960 lähtien toimineesta terästehtaasta, SSAB:sta (entinen Rautaruukki). Kaupunkiin on syntynyt sen myötä aikojen saatossa monipuolisia toimijoita eri toimialoille ja menestyviä yrityksiä onkin jo useamman sukupolven ajalta. Lähitulevaisuudessa Raahen liike-elämä tulee vilkastumaan entisestään, sillä vajaan 20 kilometrin päästä Raahen keskustasta on käynnistynyt Fennovoiman ydinvoimalahanke.  

Raahessa arki on sopivan rentoa ilman stressiä, sillä kaikki tarvittava on lähellä! Palvelut ovat helposti saatavilla ja parkkipaikan etsimiseen ei kulu turhaa aikaa.  Varhaiskasvatuspalveluita on hyvin saatavilla sekä julkiselta että yksityiseltä puolelta ja lisäksi lapsiperheitä palvelee kattava kouluverkko. Esimerkiksi keskustan alueelta, läheltä Wanhan Raahen Helmeä, löytyy upea Keskuskoulu perinteitä kunnioittaen peruskorjatussa rakennuksessa. Myös terveys- ja hyvinvointipalveluita on laajasti saatavilla sekä julkisen että yksityisen palveluntarjoajan toimesta. 

Harrastus-, liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet ovat mainiot.  Pikkulahden ulkoilu- ja virkistysmaastot löytyvät heti keskustan läheisyydestä. Harrastustoimintaa on tarjolla monipuolisesti, ja kaupunki kehittyy koko ajan edelleen. Raahen kulttuuritarjonta on myös runsasta.  Täällä vierailevat Suomen eturivistön artistit ja oman Raahen Teatterin lisäksi teatterivierailuja on säännöllisin väliajoin.

Sijainti

Täällä kaikki on lähellä. Kaikki tärkeimmät palvelut löytyvät parin korttelin päästä ja upea merenranta sekä Pikkulahden monipuolinen ulkoilualue ovat vain kivenheiton päässä.  Aivan kotisi läheltä pääset uimaan, veneilemään, hiihtämään, pyöräilemään tai vaikkapa sup-lautailemaan. Koulut, päiväkodit, kaupat ja terveyspalvelut ovat kaikki kävelymatkan päässä. 

Wanhan Raahen puutalokortteli on täynnä tarinoita ja upeita vanhoja rakennuksia, joihin kannattaa tutustua ajan kanssa. 

Tämä upea yhtiö sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 4, 92100 Raahe. Katso kohde kartalla. 

Aikataulu

Rakentaminen on jo aloitettu ja pääurakoitsijana toimii PR-Rakenne Oy.  Wanhan Raahen Helmi valmistuu lokakuussa 2020.

Tutustu tarkemmin

Wanhan Raahen Helmi yleisesite
Materiaalit

Talo A (126m2)
Pohjapiirros
Julkisivukuva

Talo B (132m2) alustavasti varattu
Pohjapiirros
Julkisivukuva

Talo C, Talo D (133m2)
Julkisivukuva
Pohja: vaihtoehto 2mh
Pohja: vaihtoehto 3mh
Pohja: vaihtoehto 4mh

Kiinnostuitko?

Mikäli kiinnostuit, voit ottaa meihin yhteyttä kotisivuiltamme löytyvien yhteystietojen tai yhteydenottolomakkeen välityksellä. Kerromme mielellämme lisää.

Seuraathan projektin etenemistä myös sosiaalisessa mediassa!